MedWatch

Sunstone-selskabet Alligator starter fase 1-studie med nyt kræftmiddel

Det delvist Sunstone-ejede biotekselskab Alligator Bioscience har sat gang i sit andet fase 1-studie, som skal afprøve sikkerheden af et af selskabets mulige kræftmidler.

Alligator Biosciences har sit hovedkvarter i Lund i Sverige. | Foto: Colourbox

Det Lund-baserede biotekfirma Alligator Bioscience er klar til at sende sin anden kræftkandidat i klinikken og sætter derfor nu gang i et nyt fase 1-studie.

Studiet kommer til at foregå på fem klinikker i Danmark og Sverige, hvor Alligators kræftkandidat ATOR-1015 skal afprøves på 53 patienter.

Formålet er at afprøve midlets sikkerhed.

ATOR-1015 er et antistof, som blokerer proteiner CTLA-4, som findes på kroppens immunceller, og som kræftceller udnytter til at skjule sig fra immuncellerne.

Lægemiddelkandidaten baserer sig dermed på den forskning, som indbragte den amerikanske CTLA-4-pioner James Allison en nobelpris tidligere i år.

Per Norlén, adm. direktør i Alligator Bioscience, skriver i en pressemeddelelse, at ATOR-1015 i prækliniske studier har formået kun at aktivere immunsystemet omkring kræftsvulsternes placering - og ikke i resten af kroppen - hvorfor selskabet håber, at ATOR-1015 vil have færre bivirkninger end andre CTLA-4-hæmmere.

Alligator har i forvejen en enkelt kræftkandidat ved navn ADC-1013 i fase 1, som selskabet udvikler i samarbejde med Johnson & Johnson-selskabet og Genmab-partneren Janssen.

I Alligators ejerkreds sidder blandt andet den danske venturefond Sunstone Capital, som ejer 8,1 pct. af aktierne i selskabet, der er børsnoteret i Stockholm.

Svensk Sunstone-selskab fortsætter oprustningen

Sunstone-selskab henter milepælsbetaling hos Janssen

"Er det Jim Allison, der har fået Nobelprisen? Hvor er det godt" 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier