MedWatch

Analytikere: Biogen er tvunget til opkøb efter Alzheimers-flop

Opkøb er vejen frem for Biogen, efter at selskabet torsdag mistede et af sine helt store væksthåb i Alzheimers-kandidaten aducanumab. Det mener amerikanske analytikere.

Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

Biogen må finde tegnebogen frem for at rette op på den skade, som torsdagens flop har gjort på selskabets vækstforhåbninger.

Det mener de to amerikanske analytikere Michael Yee fra Jefferies og Brian Abraham fra RBC Capital Markets, efter at Biogen og partneren Eisai i går lagde fase 3-midlet aducanumab mod Alzheimers sygdom i graven, hvilket fik Biogens aktie til at falde 29 pct.

"De er nødt til at lave M&A (virksomhedshandler, red.)," skriver Michael Yee i en analyse ifølge branchemediet Fiercepharma.

Samme toner lyder fra Brian Abraham:

"Fremgang efter dagens bratte nedtur afhænger af en mere aggresiv tilgang til forretingsudvikling," skriver han ifølge Fiercepharma.

Begge analytikere mener samtidig, at fase 3-floppet betyder, at Biogen står dårligere i forhandler om opkøb og parterskaber.

Michael Yee skriver, at Biogen nu er nødt til at være "overdrevet aggressive inden for M&A på grund af desperation," mens Brian Abraham skriver, at Biogen går til forhandlingsbordene "fra en svagere position."

Biogen skrotter lægemiddelkandidat mod Alzheimers - aktien falder 29 pct

Selskaber flopper på stribe: Derfor er gåden om Alzheimers stadig uløst 

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier