MedWatch

Scott Gottlieb affyrer bredside mod medicinalfirmaer på vej ud af døren

Den afgående FDA-chef Scott Gottlieb retter kritik mod både medicinalfirmaernes forsknings- og udviklingsafdelinger og kontraktforskningsfirmaer for at være for konservative og rigide i deres tilgang til kliniske forsøg.

Scott Gottlieb, afgående formand for FDA. | Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite

Scott Gottlieb, der for nyligt meddelte sin afgang som formand for de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, bruger sine sidste dage på kontoret til at kritisere life science-industriens forsknings- og udviklingsafdelinger.

Mens Gottlieb selv som formand for FDA har arbejdet på at åbne op for nye indretninger af kliniske studier, bebrejder han nu industrien for ikke at benytte de nyudviklede tilgange til klinisk arbejde.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Scott Gottlieb understreger, at det ikke kun er medicinproducenterne men også kontraktforskningsorganisationerne, der bærer sin del af ansvaret.

"Desværre ser vi en fortsat tilbageholdenhed mod at indarbejde innovative tilgange hos sponsorerne og de kliniske forskningsorganisationer. Nogle gange er forretningsmodellerne i verdenen for kliniske forsøg ikke forenelige med de positive større omvæltninger, som nyskabelser giver mulighed for," siger Scott Gottlieb i en udtalelse.

Samtidig benytter Scott Gottlieb lejligheden til at udgive en række nye retningslinjer på forsknings- og udviklingsområdet. Retningslinjerne omhandler blandt andet brugen af computersystemer til risikostyring, rådgivning om forsøgspatienter med særligt udfordrende lidelser, hvordan forsøg i højere grad kan reflektere virkelige forhold og hvordan man i højere grad undgår unødvendige forsøg på dyr.

FDA henter ny chef hos kræftinstitut

Lægemiddelstyrelsens direktør begræder FDA-chefs exit: "Han har været visionær" 

FDA-chef træder tilbage 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier