MedWatch

Fonde skyder 320 mio kr i dansk biotekselskab

Det 18 måneder gamle biotekselskab Snipr Biome har rejst 320 mio. kr. fra fire danske og udenlandske investorer, der skal hjælpe selskabet i dets forsøg på at finde penicillins afløser.

Christian Elling er som managing partner i Lundbeckfonden Emerge én af investorerne i det danske crispr-selskab Snipr Biome. | Foto: Lundbeckfonden

Lundbeckfonden har sammen med den hollandske LSP, tyske Wellington og danske North-East Family Office (Nefo) investeret 320 mio. kr. i den danske opstartvirksomhed Snipr Biome, der benytter sig af crispr-teknologien til at ramme bakterier.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Med pengene vil selskabet blandt andet arbejde for at opbygge to porteføljer - én målrettet livstruende infektionssygdomme uden behandlingsmulighed i dag, og en anden, der skal arbejde inden for i første omgang immunonkologi og autoimmune sygdomme.

"En af grundene til, at vi vil investere rigtig mange penge, er, at selskabet har en fantastisk patentportefølje og et fantastisk team, så vi mener, at det er et af de selskaber, der kommer til at stå forrest i køen i forhold til at eje det her felt," siger Christian Elling, managing partner i Lundbeckfonden Emerge, til avisen.

Teknologien bag Snipr Biomes aktiver er stadigvæk er et par år fra at kunne afprøves i mennesker.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier