MedWatch

Novartis og Janssen ryger i totterne på hinanden over psoriasis-markedsføring

Det allerede overophedede psoriasismarked bliver nu yderligere spændt med en retssag, hvor Novartis anklager Janssen for at have præsenteret data på misvisende eller decideret falsk maner.

Foto: Colourbox

Janssen har præsenteret data for sit psoriasismiddel Tremfya på fejlagtigt eller misledende vis mindst to gange på konferencer over de seneste måneder.

Det mener Novartis i hvert fald, og har ifølge mediet Regulatory Affairs lagt sag an mod Janssen.

Årsagen til Novartis’ misfornøjelse kommer sig af, at Tremfya er en direkte konkurrent til Novartis’ Cosentyx. Begge er biologiske terapier for middel til svær psoriasis, og mens Cosentyx allerede er en blockbuster – et lægemiddel som sælger for mindst 1 mia. dollar per år (midlet solgte for 2,8 mia. dollar i 2018), så er Tremfya også godt på vej til at blive det.

Novartis hævder at Janssen har præsenteret Tremfya som værende bedre eller lige så effektiv som Cosentyx, men udeladt vigtige sikkerhedsdata, og kræver, at der øjeblikkeligt bliver sat en stopper for Janssens ”falske og misførende markedsføring”, som også har fundet sted under det amerikanske dermatologiakademis årlige konference i den foregående weekend. 

Psoriasisområdet er med indtoget af de lukrative biologiske lægemidler blevet særligt overophedet, og adskillige selskaber (herunder også danske Leo Pharma) kæmper om patienterne - blandt andet på konferencer, hvor selskaberne præsenterer data, som holder midlerne op mod hinanden. Cosentyx har været en af de tidlige biologiske behandlinger på området, men kommer under større pres fra Tremfya, men også Eli Lillys Taltz samt flere andre produkter, som nærmer sig markedet.

Trods massiv konkurrence: J&J ser store muligheder i psoriasis

Janssen slår Novartis i nyt psoriasisstudie 

Novartis langer ud efter psoriasiskonkurrent med nyt studie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier