Medie: Novo Holdings søsætter redningsplan for Symphogen efter forfejlet børsnotering

Det danske biotekselskab Symphogen er i akut pengemangel efter en planlagt børsnotering forfejlede – storaktionæren Novo Holdings sætter nu gang i en redningsplan.
Foto: Symphogen
Foto: Symphogen

Ejerne af det danske biotekselskab Symphogen har set sig nødsaget til at indlede en redningsplan for selskabet, efter de nu endegyldigt har lukket ned for planerne om at lade det børsnotere.

Det erfarer Børsen fra anonyme kilder med kendskab til processen.

I spidsen for den redningsplan står Novo Holdings, pengetanken bag Novo Nordisk og hovedejer af Symphogen, der dog ikke har ønsket at kommentere på rekapitalieringen af selskabet.

Planen var at rejse 175 mio. euro via en børsnotering, som skulle være med til at dæmme op for det forventede tab på 400-500 mio. kr., som selskabet forventer i 2018.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi skal bruge yderligere midler. Det er også rigtigt, at vi er i dialog med vores eksisterende investorer om at tilvejebringe den nødvendige kapital, der gør, at selskabet kan føres videre," siger Martin Olin, der tilføjer, at man er langt henne i processen.

Rekapitaliseringen kan også betyde, at Novo Holdings vil sætte sig endnu tungere på magten i Symphogen – i dag ejer Novo Holdings mellem 20-25 pct. af aktierne – og der er da også mindst én af de øvrige investorer, som blandt andet tæller Sunstone Capital, PKA og Essex Woodland, som har afvist at bidrage til redningsplanen.

Medie: Symphogen og Antibiotx udsætter børsnoteringer efter aktieuro

Medie: Symphogen er på vej med børsplaner

Symphogen mister forskningsdirektør - tavshed om mulig afløser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også