MedWatch

Medie: Symphogen er på vej med børsplaner

Børsen erfarer, at Symphogen er på trapperne med sine planer om en længe ventet børsnotering i Danmark. Ifølge mediets kilder vil planerne blive meldt ud om få uger.

Martin Olin er topchef i Symphogen. I september bekræftede han, at selskabet overvejer en børsnotering. | Foto: Symphogen

Det danske biotekselskab Symphogen vil om få uger fremlægge sine planer for en længe ventet børsnotering i Danmark.

Det erfarer Børsen på baggrund af unavngivne kilder.

Symphogen har eksisteret siden 2000 og udvikler lægemidler til behandling af kræftsygdomme. Selskabet luftede første gang sit ønske om at lade sig notere for 12 år siden. Men nu skulle planerne om en notering altså være lige på trapperne.

Ifølge Børsen har lignende selskaber typisk en værdi på fire til ti mia. kr., når de går på børsen i USA. Mediets kilder oplyser dog også, at Symphogen formentlig vil få en lidt lavere værdi, blandt andet fordi noteringen sker i Danmark.

I starten af september bekræftede topchef Martin Olin over for MedWatch, at Symphogen overvejer en børsnotering. Det skete i forbindelse med, at der blev skiftet ud på flere bestyrelsesposter. Han afviste dog at spekulere i timingen.

"Jeg har ikke nogen konkrete kommentarer omkring en børsnotering. Men vi overvejer selvfølgelig en børsnotering for at løse den kapitalsituation, som skal løses i forhold til de planer, vi har. Så en børsnotering er stadig en af de muligheder, vi seriøst kigger på," sagde Martin Olin dengang.

Novo Nordisk Holding er den største aktionær i Symphogen. Under rokaden i september kom Novos koncerndirektør Mads Krogsgaard Thomsen ind i selskabets bestyrelse.

Symphogen-chef har "ingen kommentarer" til børsplaner: Meldingen kommer snart

Kirsten Drejer efter farvel til livsværket: "Jeg er stadig en del af Symphogens DNA"

 

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier