MedWatch

Analytiker: Genmab opstiller modigt bud på årets Darzalex-salg

Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen mener, at Genmab har været modig i sin forventning til kræftmidlet Darzalex' salg i 2019, hvilket investorerne vil se positivt på.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Som ventet var der ikke de store overraskelser i tallene for 2018, da biotekselskabet Genmab onsdag fremlagde sit regnskab for fjerde kvartal. Prognosen for 2019 indeholdt derimod flere overraskelser, der kan påvirke kursudviklingen, når aktiehandelen genoptages torsdag morgen.

"På positivsiden, og det er rigtig positivt, er meldingen om, at Genmab venter et salg af sit kræftmiddel Darzalex i 2019 på 3,0 mia. dollar. At de tør guide 3,0 mia. dollar efter en sløj årsafslutning for salget, er særligt noget, som kan flytte kursen, og det bør blive taget positivt op af investorerne," siger Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank.

På forhånd havde 17 analytikere, ifølge et estimat indsamlet af Genmab selv, i snit ventet et Darzalex-salg i 2019 på 2,95 mia. dollar.

"Det er derimod et mere åbent spørgsmål, hvad investorerne tænker om, at Genmab samtidig vil øge omkostningerne markant. Egentlig er det ikke et problem, da Genmab har fundamentet til at investere. På denne måde beholdes ejerskabet af aktiverne i længer tid, og Genmab vil kunne få en større del af de fremtidige indtægterne. Faren er naturligvis, at udviklingskandidater kan kikse," siger Søren Løntoft Hansen.

Genmab venter at bruge 2,6 mia. kr. i driftsomkostninger i år mod 1,6 mia. kr. i 2018. Det er samtidig noget mere end de 2,05 mia. kr., analytikerkorpset havde regnet med.

På den baggrund ser Søren Løntoft også frem mod at få flere oplysninger fra ledelsen om dens forventninger til omkostningsudviklingen i årene fremover.

Venter "overraskende" milepæl

På en anden front overraskede prognosen fra Genmab også. Selskabet oplyser nemlig i sit regnskab, at det i 2019 venter at modtage 1500 mio. kr. i milepæle på baggrund af salgsfremgangen for Darzalex. Der ligger nemlig to mulige milepælsbetalinger i 2019, når salget runder henholdsvis 2,5 og 3,0 mia. dollar.

"På forhånd var en milepæl ved 3,0 mia. dollar ventet, men det er overraskende, at der også er en milepæl, når salget krydser 2,5 mia. dollar. Milepælsforventningen er derfor noget højere end ventet for 2019," lyder det fra Sydbanks analytiker, som kun havde regnet med en salgsmilepæl fra Darzalex på 800 mio. kr.

For 2018 var de vigtigste tal egentligt kendte, da samarbejdspartneren Johnson & Johnson havde oplyst om salget af Darzalex i fjerde kvartal, hvorfor markedet har haft lejlighed til at regne på royaltyindtægterne i perioden til Genmab.

Søren Løntoft bemærker dog alligevel, at omsætningen var lidt bedre end ventet. Igen var omkostningerne så også lidt over forventningen, og i sidste ende betød det, at driftsindtjeningen, målt som ebit, var stort set som forudset.

Genmab omsætter for 3 mia. kr. og forventer at løfte salget 50 pct. i 2019 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier