MedWatch

Bestyrelsesmedlemmer stopper hos Synact

Synact Pharma skal på en ekstraordinær generalforsamling finde to afløsere til selskabets bestyrelse, efter at to medlemmer har meldt deres afgang.

Foto: Colourbox

Halvedelen af den fire personer store bestyrelse i det danske biotekselskabet Synact Pharma står over for en udskiftning.

Det oplyser selskabet i en meddelelse, efter at de to menige bestyrelsesmedlemmer Lars Adlersson og Charlotte Edenius har orienteret selskabet om, at de ønsker at udtræde af bestyrelsen for det børsnoterede selskab, der har udviklet lægemiddelkandidaten lægemiddelkandidaten AP1189 mod leddegigt, der står over afprøvning i fase 2.

Synact Pharma har indledt eftersøgningen af mulige kandidater til bestyrelsen, der kan blive valgt på en forestående ekstraordinær generalforsamling.

"Charlotte og Lars har med deres store engagement gjort et værdifuldt bidrag til at udvikle Synact til den biotekvirksomhed, det er i dag. Jeg vil gerne takke for alt arbejde. Vi starter nu arbejdet med at finde to egnede afløsere til videreudvikling af Synact og lede den fortsatte kliniske udvikling af AP1189," udtaler formand Torbjørn Bjerke i en meddelelse.

AP1189 er baseret på forskning fra det hedengangne danske selskab Action Pharma.

I forbindelse med salget af Action Pharma til Abbott for 610 mio. kr. tilbage i 2012, blev AP1189-projektet spundet ud i et nyt selskab, Synact Pharma. Væsentlige dele af den forskning, som ligger til grund for AP1189, er lavet på Københavns Universitet og på William Harvey Research Institute, Barts og London School of Medicine.

Selskabet blev børsnoteret på svenske Aktietorget i sommeren 2016.

Synact skal rejse 14 mio kr til nyt forsøg med hovedkandidat 

Synact Pharmas hovedkandidat viser lovende takter mod sjælden nyresygdom

Synact kan fortsætte tilrettet forsøg med hovedaktiv  Synact sadler om i fase 1 med sit gigthåb Synact Pharma fordobler svensk kapitalrejsning

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier