MedWatch

Synact kan fortsætte tilrettet forsøg med hovedaktiv

Det danske biotekselskab Synact har fået tilladelse til at skifte leveringsmetode for hovedaktivet AP1189, efter at midlet ikke har vist de ønskede resultater i tabletformen.

Foto: Synact Pharma PR

Danske Synact Pharma, der er børsnoteret i Sverige, har fået de belgiske lægemiddelmyndigheders accept til at skifte leveringsmetode for det potentielle gigtmiddel AP1189.

Det er blevet nødvendigt, efter at midlet i tabletform – der tidligere var den foretrukne leveringsmetode – i et igangværende fase 1-forsøg har vist sig at være uforudsigeligt i forhold til, hvor stor en koncentration af midlet, der endte i patienternes blodplasma.

Derfor opgiver selskabet for nuværende tabletformuleringen af AP1189 og vil derfor fortsætte de kliniske afprøvninger af midlet leveret gennem en væske – en suspension – der er specielt egnet til at levere lægemidler.

"Suspensionen har vist sig at fungere godt, hvilket giver os gode muligheder for at generere de sikkerheds- og farmakokinetiske data, der er nødvendige for at fortsætte udviklingsprogrammet. I lyset af fortsat positive data i fase 1-studiet og vellykket videreudvikling af en egnet oral formulering, forventer vi at starte et fase 2a-studie hos patienter med gigt og psoriasisgigt i første halvdel af 2019," udtaler adm. direktør Jeppe Øvlesen i en meddelelse.

I forsøget med AP1189 vil raske forsøgspersoner blive behandlet med stigende doser af AP1189 i et dobbeltblindet forsøg, hvor hverken behandler eller testpersoner ved, om der gives placebo eller AP1189.

De første patienter ventes at kunne modtage behandling i september, og Synact venter at rekruttere tre eller fire grupper á hver 12 patienter, hvor ni patienter i hver gruppe vil modtage behandling med AP1189.

Synact sadler om i fase 1 med sit gigthåb

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier