MedWatch

Johnson & Johnson får opbakning til næsespray mod depression af FDA

Et rådgivende panel hos FDA har anbefalet en eksperimentel næsespray fra Johnson & Johnson, som dermed er et skridt tættere på endelig godkendelse.

Johnson & Johnson er kommet nærmere en endelig FDA-godkendelse af virksomhedens næsespraymod depression. | Foto: /Ritzau Scanpix/Mike Blake

En eksperimentel næsespray fra Johnson & Johnson blev anbefalet med stemmerne 14 mod 2, da et rådgivende panel hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA stemte om produktet.

Næsesprayen er udviklet til at behandle svær depression og indeholder ingrediensen esketamin, der minder om ketamin, der ofte bliver misbrugt som et fest-stof.

Næsesprayen nærmer sig således en godkendelse i USA, skriver Reuters.

”Jeg tror, at esketamin har potentiale til at revolutionere behandlingen af depression, men jeg bruger ordet potentiale, fordi en række bekymringer om prisen og patientadgangen må løses,” siger Walter Dunn, der stemte for godkendelse i panelet, til nyhedsbureauet.

Et hurtigt fix

Samlet vurderede panelet, at fordelene ved næsesprayen var større end de forbundne risici for patienter, der ikke har fået gavn af mindst to forskellige terapi-forløb. Et medlem af panelet afstod fra at stemme, og panelet gentog også en bekymring for bivirkningerne i studiet af sprayen, som andre FDA-ansatte også har nævnt tidligere, om øget risici for en både bedøvende og forvirrende virkning samt et øget blodtryk.

“Der er et stort potentiale for folk, der bare vil have et hurtigt fix, så jeg vil hellere være forsigtig,” vurderer Kim Witczak, som stemte nej ved afstemningen.

FDA har anbefalet, at esketamin kun ville skulle administreres og udleveres under fast kontrol. I øjeblikket er Eli Lillys præparat Symbyax den eneste FDA-godkendte medicin på markedet til at behandle behandlingsresistent depression.

FDA er ikke tvunget til at følge panelets anbefaling og forventes at komme med sin afgørelse om esketamin den 4. marts.

Janssen vil have depressions-næsespray godkendt i EU 

J&J køber depressionsmiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier