MedWatch

J&J køber depressionsmiddel

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson skal teste et nyt middel, som tidligere har fejlet som afhængighedsbehandling imod depression.

Foto: PR

Det amerikanske biotekselskab Cerecore har solgt rettighederne til sit middel CERC-501 som depressionsbehandling. Køberen er den store medicinalkoncern Johnson & Johnson, som giver Cerecore 25 mio. dollars i forhåndsbetaling, derudover kan der også vente yderligere 20 mio. dollars i milepælsbetaling.

Det skriver Endpoints.

Midlet har tidligere været testet – og fejlet – som behandling mod nikotinabstinenser, men har også været undersøgt som en potentiel behandling mod andre neurologiske lidelser og afhængighedssymptomer. Det er de indikationer, der har tiltrukket sig opmærksomhed fra Johnson & Johnson, som arbejder på at udvide sin portefølje inden for neurologiske behandlinger.

”For Cerecore giver salget en vigtig tilførsel af kontanter og muligheden for at rette yderligere ressourcer mod udviklingen af vores tilbageværende aktiver CERC-301, CERC-611 og CERC-406,” lyder det fra adm. direktør Uli Hacksell. 

Af de 25 mio. dollars bliver de 3,75 mio. dollars af dem sat til side til Cerecores samarbejde med Janssen. Cerecore meddeler også, at den nye fase for selskabet inkluderer Uli Hacksells fratrædelse. Han slipper dog ikke helt kontakten med virksomheden, da han fortsætter som formand for bestyrelsen.

 Johnson & Johnson opjusterer 2017-udsigterne

 Johnson & Johnson-datter på indkøb

 J&J gafler chef fra Merck  

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier