MedWatch

FDA følger trop: Fraråder Eli Lillys kuldsejlede kræftmiddel

Blot et døgn efter, at EMA, de europæiske lægemiddelmyndigheder, udstak en advarsel om ikke anvende Eli Lillys nye kræftmiddel til nye patienter efter et fejlslagent fase 3-forsøg, gør den amerikanske pendant, FDA, det samme. Dermed synes fremtiden for det ellers milliardomsættende lægemiddel endog særdeles usikker.

Både EMA og FDA fraråder nu læger at anvende kræftmidlet Lartruvo fra Eli Lilly efter fejlslagent fase3-forsøg. | Foto: /RITZAU/AP/Michael Conroy

Endnu et søm i ligkisten for Eli Lillys nye kræftmiddel Lartruvo (olaratumab) blev fredag en realitet.

FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, har således valgt at følge EMA’s eksempel med en advarsel om ikke længere at anbefale læger at behandle nye patienter, der lider af sygdommen bløddelssarkomer med lægemidlet Lartruvo fra Eli Lilly.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier