MedWatch

Roche-selskabet Genentech får ny topchef

Alexander Hardy fra Roches farmadivision bliver ny topchef i datterselskabet Genentech, som Roche købte i 2009.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Ben Margot

Roche har udpeget en ny adm. direktør for datterselskabet Genentech, som Roche købte i 2009 for 47 mia. dollar (310 mia. kr.).

Den nye mand på posten er Alexander Hardy, som kommer fra en stilling som direktør for produktstrategi i Roches farmadivision.

Han erstatter Bill Anderson som adm. direktør for Genentech, fordi Bill Anderson bliver ny adm. direktør for Roches farmadivison efter at den tidligere adm. direktør, Daniel O'Day, har forladt Roche for at blive topchef for medicinalselskabet Gilead Sciences.

Dermed ser Roche ud til at have fået styr på ledelsesrokaden, som startede med Daniel O'Days skifte, der blev annonceret den 10. december.

Den nye Genentech-topchef Alexander Hardy blev oprindeligt en del af Roche gennem netop Genentech, hvor han blev ansat i 2005.

Selvom Genentech i dag er en del af Roche, har firmaet fortsat sin egen organisation og forskningsenhed, og firmaet står blandt andet bag Roches tre bedst sælgende midler Herceptin, Avastin og Rituxan/Mabthera.

De tre solgte for henholdsvis 46 mia. kr., 44 mia. kr. og 38 mia. kr. i 2017.

Tidligere dansk Roche-chef bliver ny topdirektør hos Gilead 

FDA godkender ny efterligning af multi-blockbuster fra Roche 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier