MedWatch

Amerikanere starter europæisk studie med mulig kur mod diabetes

En stamcellebaseret behandling fra et amerikansk biotekselskab, der har potentiale til at blive en funktionel kur mod type 1-diabetes, er for første gang blevet implanteret i patienter i Europa.

Foto: AstraZeneca/PR

Det amerikanske biotekselskab Viacyte, der er blandt frontløberne i et felt af aktører, som søger at udvikle en cellebaseret og muligt kurerende diabetesbehandling, har for første gang implanteret sin eksperimentelle behandling i patienter i Europa. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det er sket i samarbejde med The Center for Beta Cell Therapy in Diabetes, der er støttet af EU-programmet Horizon 2020 og den store diabetesorganisation JDRF, og med base på universitetshospitalet ved Vrije Universiteit i Bruxelles koordinerer et konsortium af forskningsinstitutioner, universitetshospitaler og aktører fra biotekindustrien på diabetesområdet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier