MedWatch

Biotekselskaber indgår aftale om genredigerede celleterapier mod diabetes

Et schweizisk selskab, der var blandt de første til at bruge genredigeringsteknologien CRISPR, har slået sig sammen med et amerikansk selskab, der udvikler en potentielt kurerende behanding mod type 1-diabetes baseret på stamceller.

Foto: AstraZeneca/PR

Det amerikanske biotekselskab Viacyte er ligesom danske Novo Nordisk blandt de selskaber, der håber at kunne udvikle en kur mod autoimmun diabetes ved at erstatte diabetikernes insulin-producerende celler.

Og i denne uge indgik man en aftale med det schweiziske genredigeringsselskab CRISPR Therapeutics, der skal åbne døren til en endnu bredere gruppe af patienter, end man kan nå med den nuværende version af sin eksperimentelle behandling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier