MedWatch

Novartis lancerer rival til Mylan og Tevas epipenne til discountpris

Sammen med en mindre partner har Novartis lanceret en konkurrent til Mylans adrenalinsprøjte Epipen, og det er til en langt billigere pris end både Mylans og den rivaliserende kopi fra Teva.

Foto: Mark Zaleski/AP/POLFOTO/arkiv

Novartis' datterselskab Sandoz og dennes partner Adamis oplyser, at de nu har lanceret deres adrenalinpen Symjepi, og det er til en markant billigere pris end rivaliserende produkter.

Det skriver Fiercepharma.

Symjepi kommer til at koste 250 dollar (cirka 1.600 kr.) for én pen, som bruges til eksempelvis behandling af allergisk chok. Det er en væsentligt lavere pris end den som Mylan tager for sin egen Epipen og som Teva tager for sin kopi af pennen. Begge produkter sælges for omkring 300 kr. stykket. Derudover taler Sandoz også varmt for størrelsen af pennen, som er et stykke mindre end de traditionelle epipenne.

Mylan er et af de selskaber, som har lidt under debatten om medicinpriserne i USA, særligt i forvejen til Epipen, som var så meget i søgelyset, at virksomhedens ledelse måtte en tur foran senatet i 2016, da Mylan havde hævet prisen på Epipen med 400 pct. over en årrække.

Det endte med at sætte markante aftryk på salget af Epipen efterfølgende - i tredje kvartal af dette år faldt det nordamerikanske salg med 17 pct. - og nu med introduktionen af både Tevas kopiprodukt, og Novartis' Symjepi, er det tvivlsomt om de kan få rettet op på de svigtede salgsrater.

Teva får USA-godkendelse af kopibehandling af akut allergireaktion

Briter godkender brug af ALK's adrenalinpen efter udløb

Mylan har i al hemmelighed købt lægemiddelrettigheder for et milliardbeløb

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier