MedWatch

Mylan har i al hemmelighed købt lægemiddelrettigheder for et milliardbeløb

Den amerikanske medicinalkoncern Mylan har ikke fundet det nødvendigt at informere markedet om, at man har betalt godt 3 mia. kr. for de globale rettigheder til et lægemiddel i løbet af sommeren.

Mylans adm. direktør, Heather Bresch, har ikke fundet det nødvendigt at informere markedet om en nylig milliardhandel. | Foto: /ritzau/AP/Pablo Martinez Monsivais

Medicinalselskabet Mylan, der nok er bedst kendt som producenten af den meget omtalte adrenalin-injektion EpiPen, har i den forgangne måned købt de globale rettigheder til et lægemiddel for mere end 3 mia. kr.

Selskabet har dog ikke fundet det nødvendigt at informere markedet om handlen, som i stedet var gemt godt væk i selskabets halvårsregnskab i sidste uge.

Det skriver Business Insider.

Den årvågne analytiker David Maris fra Wells Fargo spottede ifølge mediet nyheden i en note til regnskabet, som blev offentliggjort 8. august.

Her oplyser Mylan, at man 30. juli indgik en aftale om at købe de globale rettigheder til et kommercielt produkt for 463 mio. dollars. Selskabet sætter dog ikke navn på hverken produktet eller selskabet, man har indgået aftalen med. Og den taktik er Wells Fargo-analytikeren langt fra imponeret over.

"Vi mener, at inverstorer burde vide mere om detaljerne i denne aftale, især set i lyset af dets størrelse og spørgsmålet om, hvorvidt det vil bidrage til væksten. Det kan muligvis betyde, at Mylans sænkede forventninger til 2018 er mere konservative end forventet," skriver David Maris i en note til bankens kunder ifølge Business Insider.

Mylan skuffede markedet med sit halvårsregnskab, hvor man sænkede sit omsætningsmål for 2018 fra 11,75-13,25 mia. dollars til 11,25-12,25 mia. dollars, og det fik aktien til at dykke med mere end 7 pct. umiddelbart efter offentliggørelsen.

Mylan presset af prisfald på kopimedicin i USA 

ALK lukrerer på Mylans kvaler med Epipen 

Medie: Mylan overvejer køb af Mercks forbrugerdivision  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier