MedWatch

Medie: Israel giver Teva skattesmæk på 1,8 mia kr

De israelske skattemyndigheder vil opkræve cirka 1,8 mia. kr. i ekstra skatter fra Teva for årene 2014-2015, skriver israelsk medie.

Foto: /ritzau/AP/Tsafrir Abayov

Ifølge tre anonyme kilder står Teva over for en ekstra skatteregning på cirka 1,8 mia. kr. (1 mia. shekel) for årene 2014 og 2015.

Det siger kilderne til det israelske medie Calcalist.

Efterkrævningen kommer efter en lidt turbulent periode for Teva i Israel rent skattemæssigt. Tidligere har selskabet, en af de største arbejdsgivere i landet, levet en begunstiget tilværelse, hvor man slet ikke har betalt skat i 2004-2014 – en besparelse på 20 mia. shekel

Men den status rejste til sidste så store protester i Israel, at reglerne blev ændret, men i 2016 blev virksomhedsskatten sænket. Ikke desto mindre mener Israel ikke, at skattebetalingen i 2014-2015 har været tilstrækkelig, hvorfor man nu kræver yderligere skatter.

Timingen er ikke fantastisk for Teva, der under sin nye danske direktør, Kåre Schultz, arbejder på at grave sig ud af sin hårdt pressede økonomiske situation med et kæmpestort spareprogram, der blandt andet også går ud over nogle af selskabets israelske faciliteter.

Hverken Teva eller de israelske myndigheder vil kommentere sagen.

Lundbeck-aktien dykker efter godkendelse af Tevas kopi af Sabril

Teva samler hovedkvarter under ét tag i Israel

Teva betaler trecifret millionbeløb i sag om svindel med kunstigt høje medicinpriser 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier