Amerikanske kræftselskaber går på børsen

To amerikanske biotekselskaber, som udvikler immunterapeutiske behandlinger mod kræft, har brugt juleferien til at annoncere planer om at lade sig børsnotere.
Foto: PR
Foto: PR

To amerikanske aktører nåede lige akkurat at annoncere sine intentioner om at få en del af kagen på det rødglødende amerikanske marked for børsnoteringer af biotekselskaber, inden 2018 blev til 2019.

Ifølge Endpoints News vil både Harpoon Therapeutics og TCR2 Therapeutics således lade sine aktier notere på Nasdaq-børsen.

Harpoon vil hale 86 mio. dollars, eller cirka 560 mio. kr., ind gennem sit aktiesalg, og det kommer få måneder efter, at man rejste 70 mio. dollars, skriver mediet. Samtidig er det kun et par måneder efter, at man indgik et forskningssamarbejde med Abbvie.

Biotekselskabet, der blev grundlagt i 2015, har udviklet en antistof-baseret teknologiplatform kaldet triTAC (Tri-specific T cell Activating Construct), der ifølge selskabet selv tilbyder en ny og bedre måde til at mobilisere immunforsvaret til at dræbe visse celler.

Selskabets fremmeste kandidat, HPN424, er i fase 1 til behandling af prostatakræft. Kandidaten er rettet mod proteinerne CD3 på overfladen af immunforsvarets T-celler og PSMA på tumorcellerne og har til formål at tiltrække immuncellerne til tumoren.

TCR2, som endnu ikke er nået frem til klinikken med sine kandidater, vil rejse 100 mio. dollars, eller cirka 650 mio. kr. i sin børsnotering.

Selskabet udvikler en ny generation af T-cellebehandlinger mod solide tumorer, som skal kunne gøre op med nogle af de begrænsninger som nuværende TCR og CAR-T-celleterapier har inden for behandling af solide tumorer, skriver Endpoints News.

Selsabets såkaldte TRuC-T-celler vil modsat nuværende behandlinger gøre brug af hele "T-cellereceptor-signalkomplekset" og vil kunne bruges til patienter, uanset hvilken undergruppe af humant leukocyt-antigen (HLA) antigenet for deres specifikke tumorceller udtrykker.

Sagt på en anden måde vil behandlingerne muligvis kunne bruges til en langt større gruppe af patienter.

TCR2's fremmeste lægemiddelkandidat, TC-210, er på vej ind i et klinisk fase 1/2-studie i starten af i år, hvor den skal undersøges til behandling af patienter med solide tumorer, som udtrykker proteinet mesothelin.

AbbVie indgår to nye aftaler inden for immunonkologi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også