MedWatch

Perrigo mister fjerdedel af værdi efter skattesmæk

Perrigo har modtaget et milliardstort skattesmæk fra myndigheder i Irland. Selv om Perrigo afviser at skylde irsk skat, så har nyheden sendt aktien på rutsjetur.

Foto: /Ritzau/AP/Richard Drew

Det amerikanske medicinalselskab Perrigo er fredag sunket til bunds som en sten i S&P 500-indekset med et fald på 26,2 pct. til 38,65 dollar.

Årsagen er, at selskabet har modtaget et krav fra de irske skattemyndigheder om betaling af 1,6 mia. euro eller 1,8 mia. dollar.

De irske myndigheder mener nemlig, at Perrigo, da virksomheden i 2013 gennem sit datterselskab i Irland, Elan Pharmaceuticals, solgte lægemidlet til behandling af multipel sklerose Tysabri til Biogen, betalte for lidt i skat af fortjenesten.

Ved den lejlighed rubricerede Perrigo nemlig indtægten som en handelsindtægt, der i Irland beskattes med 12,5 pct., men myndighederne mener, at indtjeningen fra salget er en skattepligtig gevinst med et sats på 33 pct.

Kravet fra myndighederne omfatter ifølge Bloomberg News hverken renter eller en eventuelt bøde.

"Perrigo er stærkt uenig med både baggrunden for, hvordan Elan er blevet vurderet, og metoden til at beregne beløbet," hedder det i en udtalelse fra Perrigo.

Hos investeringsbanken Wells Fargo har man taget konsekvensen om meldingen fra Perrigo og sænket kursmålet for aktien til 46 dollar fra 64 dollar. Wells Fargos nye kursmål er det laveste på Wall Street, ifølge Bloomberg News.

Bankens analytiker David Maris vurderer, at skattemyndighederne formentlig har overtaget i situationen, da de "skriver reglerne".

Samtidig er Wells Fargo kritisk over for, at Perrigo var tre uger om at informere aktiemarkedet om det irske krav, da selskabet modtog det i slutningen af november. Og det kan skabe mistillid hos investorerne.

De irske skattemyndigheder har en lang række andre amerikanske selskaber i kikkerten for yderligere skattebetaling, herunder Analog Devices og Apple. Fra sidstnævnte kræver Irland en betaling på 13 mia. euro.

Perrigo sænker sine forvetninger til 2018

Psoriasismiddel giver Valeant sin første godkendelse efter navneskifte  

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier