MedWatch

Perrigo sænker sine forvetninger til 2018

Det amerikanske selskab Perrigo, som blandt andet sælger kopimedicin, sænker sine forventninger til indtjeningen for hele 2018. Investorerne sender aktien ned.

Det amerikanske medicinalselskab Perrigo, der blandt andet gør sig inden for kopimedicin, falder mest af alle i S&P 500-indekset torsdag, da selskabet i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal har sænket sine forventninger.

Aktien falder med 14,5 pct. - det største fald for Perrigo siden 2016.

Perrigo forventer at nå en justeret indtjening i hele 2018 i intervallet 4,45 til 4,65 dollar, mens analytikerne før regnskabet ifølge Bloomberg News havde regnet med 4,88 dollar. Også prognosen for omsætningen på 4,72 mia. dollar skuffer i forhold til konsensus på 4,85 mia. dollar.

Førhen lød selskabets forventning for bundlinjen på 4,75 til 4,95 dollar per aktie, mens medicinalselskabet havde lovet en omsætning i intervallet 4,80 til 4,90 mia. dollar.

Perrigo peger på, at den lavere indtjeningsforventning for helåret skyldes, at man oplever træghed i markedet for receptpligtig medicin, fordi selskabet er ramt af manglen på nye produkter, faldende priser og problemer med kundeservice.

"Dette er åbenlyst skuffende," udtalte finansdirektør Ron Winowiecki på en telekonference, skriver Bloomberg News.

Perrigo kom gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,09 dollar, mens omsætningen landede på 1,13 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,01 dollar og en omsætning på 1,,16 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 150 mio. dollar mod ventede 140 mio. dollar.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier