MedWatch

Kinesiske myndigheder godkender den første lokalt udviklede immunterapi

Biotekselskabet Junshi Biosciences, som netop har lukket en stor børsnotering i Hongkong, har sikret sig den første godkendelse af en pd-1-hæmmer mod kræft udviklet i Kina.

Foto: Andy Wong/AP

Som den første lokale virksomhed er det lykkes Junshi Biosciences at få godkendt pd-1-hæmmer til behandlingen af kræft i Kina. Toripalimab ti behandling af hurtigt udviklende tilfælde af modermærkekræft.

Det skriver Endpoints.

Nyheden kommer netop som selskabet har lukket en børsnotering i Hong Kong, der har indbragt selskabet 394 mio. dollar (cirka 2,5 mia. kr.), så det må siges at have været en begivenhedsrig uge for virksomheden.

Indtil nu er der kun udenlandske virksomheder, som har fået godkendt deres pd-1-hæmmere på det store og lukrative marked i Kina, nærmere bestemt Bristol-Myers Squibb og Merck, som i forvejen dominerer denne specifikke type af behandling globalt med Opdivo og Keytruda.

I Kina er er Junshi dog langt fra den eneste virksomhed, som prøver at tage kampen op mod BMS og Merck. 68 forskellige immunterapier af samme type afventer godkendelse, og i hvert fald fire selskaber, Beigene blandt dem, er tippet til at lancere deres versioner i første halvår af 2019.

Generikaproducenter taber under nye prisreformer i Kina 

Danske virksomheder nyder godt af kinesiske reformer

Kina stopper forskning med genmodificering efter sag om crispr-babyer 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier