MedWatch

Nordmænd vil hente halv milliard ved børsnotering

Det norske biotekselskab Ultimovacs vil finansiere udviklingen af en mulig kræftvaccine gennem en børsnotering, der skal tilføre selskabet mere end 500 mio. danske kr.

Den norske børs i Oslo. | Foto: PR

Kræftselskabet Ultimovacs har hyret bankerne DNB Markets og ABG Sundal Collier som rådgivere til en forestående børsnotering i hjemlandet Norge.

Børsnoteringen er sat til at ske i første halvdel af 2019, og målet er at gennemføre noteringen "så hurtigt som muligt", siger adm. direktør Øyvind Kongstun Arnesen til nyhedsbureauet Reuters.

"Vores primære investorer er positive og vil tegne sig for en betydelig del af den kapital, vi håber at rejse," siger han.

Ultimovacs udvikler immunterapier mod kræft og råder over fase 1-kandidaten UV1. Det er en terapeutisk vaccine baseret på peptidet UV1, som kan skabe en T-cellerespons mod enzymet telomerase, der er et velkendt cancer-antigen.

Kandidaten er ved at blive testet i et klinisk fase 1-studie i USA mod modermærkekræft, malignt melanom, i kombination med PD-1-hæmmeren Keytruda (pembrolizumab) fra Merck & Co. - kaldet MSD i Europa.

Det norske selskab forventer, at UV1 kan generere indtægter fra 2022-2023 og er samtidig på jagt efter en mulig partner til projekter, der kan give Ultimovacs penge i kassen endnu tidligere.

Til Reuters siger Øyvind Kongstun Arnesen, at selskabet er i løbende dialog med flere store medicinalselskaber, der gør sig inden for immunterapeutisk kræftbehandling.

Børsmodne nordmænd køber svenskeres immunterapiforretning

Norsk biotekselskab rejser 100 mio til at udvikle kræftvacciner

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier