MIT udvælger fem danskere til liste over mest lovende unge opfindere

Fem danskere har MIT Technology Review udvalgt til sin liste over de 35 mest lovende innovatører under 35 år. Størstedelen har forbindelse til life science-branchen.
Alexander Sparre-Ulrich, adm. direktør i biotekselskabet Antag Therapeutics, er MIT Technology Reviews liste over lovende opfindere i Europa. | Foto: Giulia Mangione
Alexander Sparre-Ulrich, adm. direktør i biotekselskabet Antag Therapeutics, er MIT Technology Reviews liste over lovende opfindere i Europa. | Foto: Giulia Mangione

Det Boston-baserede universitet Massachusetts Institute of Technology har haft et særligt godt øje til Danmark, da universitetetes magasin MIT Technology Review skulle udvælge sin liste over de 35 mest lovende innovatører under 35 år i Europa.

Magasinet har løftet sløret for listen, og hele fem ud af de 35 udvalgte europæere er danskere, hvoraf størstedelen har forbindelse til life science-branchen.

En af dem er Alexander Sparre-Ulrich, der er adm. direktør i biotekselskabet Antag Therapeutics, som lige nu foretager præklinisk arbejde med en lægemiddelkandidat mod fedme.

Han fortæller til MedWatch, at han i næste uge skal til Paris for at modtage en pris fra MIT for kåringen.

Blandt danskerne på listen finder man også Mads Bonde, der står bag Labster - et digitalt laboratorium, som studerende kan bruge til at lave virtuelle, videnskabelige forsøg.

Også Andreas Cleve er nævnt. Han har udviklet et computerprogram baseret på kunstig intelligens, som kan analysere opkald til alarmcentralen og vurdere, om afsenderen er ved at få et hjerteanfald. Hans firma har fået navnet Corti.

Den fjerde dansker på listen er Christina Friis Blach Petersen, som står bag firmaet Lys Technologies, der har udviklet en lille sensor, der kan hjælpe folk med at få lys nok i hverdagen til at opretholde kroppens biologiske døgnrytme.

Sidste dansker på listen er også den eneste, der ikke har en klar forbindelse til life science-branchen: Henrik Hagemann har udviklet et filter til spildevand, som ifølge MIT fjerner 10 gange så meget forurening som gængse metoder, og det giver hans firma Customem en plads blandt de udvalgte.

Med de fem udvalgte tager Danmark 14 pct. af pladserne på listen, hvilket er i den tunge ende, når man tænker på, at danskerne udgør ca. 0,77 pct. af Europas befolkning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også