MedWatch

Mylan bliver belønnet for stærkt regnskab

Medicinalselskabet Mylan bliver belønnet af investorerne for et kvartalsregnskab, som ifølge analytikerne viser tegn på en stabilisering af forretningen i USA.

Foto: Keith Srakocic/AP/POLFOTO/arkiv

Det amerikanske medicinalselskab Mylan ryger op på børsen i USA tirsdag, da selskabets regnskab for tredje kvartal, som blev offentliggjort mandag, overraskede positivt.

Trods en lidt lavere omsætning end ventet, var bundlinjen bedre, end markedet havde håbet. Aktien stiger med 17,5 pct., og dermed topper Mylan i S&P 500-indekset.

Årsagen til den kraftige reaktion er, at Mylan, som blandt andet gør sig i kopimedicin, har haft problemer på hjemmemarkedet og er udfordret af en smal produktportefølje, men analytikerne peger på, at mandagens regnskab indikerer en stabilisering i USA, skriver Bloomberg News.

Samtidig ser man frem til nyt fra de amerikanske myndigheder om en kopi af astmamidlet Advair, som Mylan vil lancere. Præparatet blev oprindeligt sendt på markedet af britiske Glaxosmithkline.

Mylan kom gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,25 dollar, mens omsætningen landede på 2,86 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,19 dollar og en omsætning på 2,91 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 648 mio. dollar mod ventede 614 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 935 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 924 mio. dollar.

Hos Bank of America-Merrill Lynch mener analytiker Jason Gerberry, at investorerne har været for bekymrede omkring Mylans produktportefølje, og på den baggrund har man løftet anbefalingen af aktien til "køb", ifølge Bloomberg News.

Hos RBC anbefalede man kunderne at holde øje med Mylan for et kurscomeback tirsdag efter kursfald frem mod regnskabet.

Mylan har i al hemmelighed købt lægemiddelrettigheder for et milliardbeløb

Mylan sætter endelig navn på hemmeligt milliardopkøb  

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier