MedWatch

Novo-rivaler bygger videre på stærke hjerte-kar-data

Nye data om Boehringer Ingelheims og Eli Lillys Jardiance og Trulicity viser gode takter i bekæmpelsen af hjerte-kar-tilfælde.

Foto: Boehringer Ingelheim

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly, der konkurrerer med blandt andet Novo Nordisk på markedet for diabetesbehandling, har leveret yderligere hjerte-kar-data med to af selskabets midler, SGLT2-hæmmeren Jardiance og GLP-1-analogen Trulicity.

Det fremgår af meddelelser fra selskabet mandag.

For diabetespillen Jardiance, der markedsføres i Europa af Boehringer Ingelheim, der også var det første diabetesmiddel i verden, der kunne påvise en mindsket risiko for hjerte-kar-tilfælde, har et nyt studie, der har fulgt behandlingen med midlet hos godt 35.000 patienter i USA over to år, understøttet de kliniske data fra tidligere og vist en 44 pct. stor reduktion i indlæggelser på grund af hjertefejl med andre piller på markedet i DPP4-klassen.

Resultaterne var i øvrigt jævne i både gruppen af patienter med allerede etablerede kardiovaskulære problemer og gruppen uden.

Emprise-studiet skal løbe over samlet fem år for at påvise effekterne af Jardiance på hjerte-kar-området. De første data, der nu er præsenteret, dækker perioden fra august 2014 til september 2016. Sikkerhedsdata fra studiet er endnu ikke kendte.

Når studiet er afsluttet, ventes det at have omfattet mere end 200.000 patienter med type 2-diabetes. Der er i øvrigt også startet to nye kliniske studier med Jardiance, der undersøger effekten på hjerte-kar-tilfælde hos både diabetikere og folk, der ikke har diabetes.

Jardiance er udviklet i samarbejde med tyske Boehringer Ingelheim, der også fortsat er Eli Lillys partner på det område.

GLP-1-analog viser flere gode data

Også for GLP-1-analogen Trulicity, der er i konkurrence med Novo Nordisks midler i klassen, Victoza og Ozempic, har vist flere gode takter i bekæmpelsen af hjerte-kar-tilfælde.

Midlet har vist en signifikant reduktion i alvorlige hjerte-kar-tilfælde hos type 2-diabetikere, og som noget nyt har Eli Lillys Rewind-studie undersøgt en gruppe patienter, hvor størstedelen i forvejen ikke allerede havde diagnosticerede kardiovaskulære problemer.

Og den del er ny. Ifølge Eli Lilly er Rewind-studiet det første hjerte-kar-studie med en GLP-1-analog, hvor størstedelen af patientpopulationen ikke i forvejen havde etablerede kardiovasklulære problemer.

I Rewind har Eli Lilly undersøgt effekten fra Trulicity sammenlignet med placebo i knap 10.000 patienter.

De nye data fra begge studier vil blive præsenteret på forskellige konferencer i år og næste år, oplyser Eli Lilly og Boehringer Ingelheim.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier