MedWatch

Forsøg med aarhusiansk potensmiddel genoptages

Iniatiator Pharma vil til november genoptage et fase 1-studie med sit middel mod erektil dysfunktion, der tidligere blev afbrudt af sikkerhedshensyn.

Foto: /Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Biotekselskabet Initiator Pharma kan efter en forudset pause atter genoptage et klinisk doseringsforsøg med hovedkandidaten IPED2015.

Det ventes at ske i uge 46, oplyser selskabet mandag formiddag i en børsmeddelelse.

Doseringsforsøget med IPED2015 blev indledt i august, men studiet blev hurtigt afbrudt, da virksomheden i forbindelse med doseringen registrerede en "hjertekarhændelse" hos en patient.

Selskabet forsikrede, at man ikke havde observeret "kliniske bivirkninger" i personen, men derimod en "teknisk abnormalitet" i målingen af personens hjertefunktion. Person har ikke følt ubehag eller symptomer, og plasmaniveauerne af lægemidlet var som forventet og meget lavere, end hvad der skal til for at forårsage en farmakologisk effekt.

Initiator får grønt lys til at genoptage studie med potensmiddel Initiator Pharma er snart klar til at fortsætte fase 1-studie - aktien brager op Aarhusiansk biotekselskab klar til første kliniske studier efter ok fra England 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier