MedWatch

Initiator får grønt lys til at genoptage studie med potensmiddel

Efter tidligere at være løbet ind i problemer i et klinisk studie har aarhusianske Initiator Pharma fået grønt lys til at genoptage forsøg med middel mod erektil dysfunktion.

Foto: /Ritzau Scanpix/Lars Helsinghof Bæk

Rettet 4. oktober kl. 16.20. Se rettelse i bunden.

Biotekselskabet Initiator Pharma kan genoptage et klinisk doseringsforsøg med hovedkandidaten IPED2015.

Det skriver selskabet i en børsmeddelelse onsdag.

Det første forsøg med IPED2015 blev indledt i august, hvor man doserede den første patient, men studiet blev hurtigt afbrudt, da virksomheden i forbindelse med doseringen registrerede en "hjertekarhændelse".

Selskabet forsikrer, at man ikke har observeret "kliniske bivirkninger" i personen, men derimod en "teknisk abnormalitet" i målingen af personens hjertefunktion. Person har ikke følt ubehag eller symptomer, og plasmaniveauerne af lægemidlet var som forventet og meget lavere, end hvad der skal til for at forårsage en farmakologisk effekt, skriver selskabet.

Efter at have foretaget en ændring til studieprotokollen har den aarhusianske biotekvirksomhed nu fået tilladelse fra det engelske Medicines & Healthcare products Regulatory Agency, MHRA, og landets Ethics Committee (EC) til at fortsætte doseringen af midlet, som udvikles mod erektil dysfunktion.

Rettelse: Det fremgik tidligere af denne artikel, at Initiator havde observeret en teknisk fejl i måleudstyret. Dette er siden rettet i artiklen, da der retteligt var tale om en "teknisk abnormalitet" i målingen af personens hjertefunktion.

Initiator Pharma er snart klar til at fortsætte fase 1-studie - aktien brager op  Aarhusiansk biotekselskab straffes på børsen efter "teknisk problem" i fase 1-studie Aarhusiansk biotekselskab klar til første kliniske studier efter ok fra England

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier