MedWatch

Opdivo fejler lungekræftstudie i fase 3

Et forsøg med blockbustermidlet Opdivo til en gruppe patienter med lungekræft nåede ikke det primære mål, oplyser producenten BMS.

Foto: /Ritzau/AP/Mel Evans/

Monoterapeutisk behandling med kræftlægemidlet Opdivo er ikke bedre end standardbehandlingen af patienter med småcellet lungekræft (SCLC), der trods behandling med kemoterapi oplever tilbagefald af deres sygdom.

Det viser toplinjeresultaterne af et klinisk fase 3-studie kaldet Checkmate-331, hvor behandlingen ikke formåede at forlænge overlevelsen for de behandlede patienter, oplyser medicinalvirksomheden BMS.

Småcellet lungekræft udgør ifølge BMS 10-15 pct. af alle nye tilfælde af lungekræft, der årligt fører til 1,8 dødsfald.

Aktuelt er kemoterapi standardbehandlingen af nydiagnosticeret SCLC, men Roche har for nylig kunne fremlægge data, der viser, at overlevelsen øges signifikant, når patienter som førstelinjebehandling behandles med immunterapien Tecentriq (atezolizumab) i kombination med kemoterapi – efterfulgt af behandling med Tecentriq frem til sygdomsprogression, eller indtil patienten ikke længere har gavn af behandlingen.

Trods tilbageslaget har Opdivo dog endnu ikke udspillet sin rolle som behandlingsmulighed for patienter småcellet lungekræft.

Således afprøver BMS fortsat Opdivo som moneterapi samt i kombination med Yearvoy som vedligeholdselsesbehandling af patienter med småcellet lungekræft, der ikke oplever sygdomsprogrogression efter standardbehandlingen med kemoterapi.

Forsiden lige nu

Immunterapi fra Roche øger overlevelsen hos patienter med brystkræft

Immunterapien Tecentriq fra Roche har for første gang nogensinde kunnet fremvise effekt i behandlingen af patienter med såkaldt triple-negativ brystkræft. De nye studieresultater giver et fingerpeg om immunterapiens mulige potentiale som en forebyggende behandling til patienter med tidlig brystkræft, vurderer overlæge.

Lundbeck vil slå konkurrenter med data om seksuel sundhed

Med accept fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder må Lundbeck nu benytte sin antidepressiv Trintellix’ positive effekter på seksuel sundhed i markedsføringen, og det kan give en god konkurrencefordel, mener forskningsdirektør.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier