MedWatch

Analytiker: Eli Lilly står med en alvorlig konkurrent til Ozempic

Søren Løntoft Hansen, analytiker hos Sydbank, vurderer på baggrund af nye data, at Eli Lilly har et meget effektfuldt diabetesmiddel på vej.

Søren Løntoft Hansen, analytiker hos Sydbank. Foto: Sydbank

Novo Nordisks store amerikanske konkurrent Eli Lilly har et meget effektfuldt diabetes 2-middel på vej, som alt andet lige tegner til at kunne blive en alvorlig konkurrent til Novos relativt nylancerede væksthåb, Ozempic.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen efter at have deltaget ved præsentationen af Eli Lillys fase 2b-studie med lægemiddelkandidaten LY3298176 på årsmødet i den europæiske diabetesforening i Berlin.

"Data ser meget stærke ud. Man fornemmer også, at specialisterne er meget begejstrede. Det er stærke data, når man ser på den blodsukkersænkende effekt og også målt på den vægtreducerende effekt," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Mens Novos Ozempic tilhører klassen af GLP-1-analoger har Lillys middel to virkningsmekanismer, GIP og GLP-1. Og midlet virker særdeles potent. I fase 2b-studiet får type 2-diabetikerne, der får den højeste dosis, reduceret langtidsblodsukker med op til 2,4 pct. point. Desuden opnår patienterne et gennemsnitligt vægttab på 11,3 kilogram.

Det er væsentligt mere, end Novo har vist med Ozempic i patientgrupper, der ifølge Søren Løntoft Hansen havde nogenlunde samme udgangspunkt i forhold til blodsukkerværdier og vægt, som den patientgruppe, der indgik i Lillys studie.

"Det er stærkt både i forhold til blodsukker og vægttab. Så Lilly står med et middel, der kan blive en alvorlig konkurrent til Ozempic," siger Søren Løntoft Hansen.

Først skal Lilly dog genskabe data i et større fase 3-studie.

På markedet om tre-fire år

Over for Børsen vurderer chefen for Eli Lillys diabetesforretning, Enrique Conterno, at midlet vil kunne komme på markedet om tre til fire år.

Risikoen for øget konkurrence på sigt til Novos Ozempic gør indhug i Novos aktiekurs, der dratter med 5,4 pct. til 286,60 kr.

"Det er en alvorlig konkurrent, og så må vi så se, hvad svaret fra Novo bliver. På den anden side må man også sige, at GLP-1-markedet stadig er uopdyrket volumenmæssigt. Ozempic-lanceringen har eksempelvis givet markedsvæksten et nøk op. Så det kan godt være, at vi skal revurdere vores syn på Ozempics andel og værdisætning, men man skal muligvis også indregne, at størrelsen på GLP-1-markedet kan overgå det, der i øjeblikket er indregnet," siger Søren Løntoft Hansen.

Han peger desuden på, at Novo har mulighed for at svare igen.

"Novo har nogle helt nye formuleringer under udvikling, men den mest oplagte løsning er at øge dosis på Ozempic for at være konkurrencedygtig," siger Sydbank-analytikeren.

For at kunne markedsføre en højere dosis af Ozempic skal Novo dog også gennemføre et fase 3-studie, men ifølge Søren Løntoft Hansen vil man i bedste fald kunne nå at være klar til den skærpede konkurrence.

Eli Lilly-chef om mulig Novo-udfordrer: Vi er i en anden liga

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier