MedWatch

Zealand starter fase 3-forsøg med nødpen

Biotekselskabet Zealand Pharma har som ventet indledt et nyt forsøg med selskabets nødbehandling af insulinchok blandt pædiatriske patienter.

Foto: Zealand Pharma PR

Zealand Pharma har indledt et nyt forsøg med selskabets lægemiddelkandidat dasiglucagon - denne gang blandt pædiatriske patienter med type 1-diabetes.

Det oplyser virksomheden i en meddelelse torsdag.

Studiet er et randomiseret, dobbelt-blindet og placebo-kontrolleret studie blandt 40 patienter mellem 6 og 17 år, og opstarten var forventet, da Zealand tidligere på måneden fortalte, at det stod på tærsklen til at starte forsøget op.

Studiet ventes afsluttet i sommeren 2019, og adm. direktør Britt Meelby Jensen har tidligere udtalt, forsøget blandt pædiatriske patienter var sidste forhindring, før Zealand Pharma forventer at kunne indsende en registreringsansøgning til sundhedsmyndighederne.

Lægemiddelkandidaten er en analog af hormonet glukagon, som produceres i bugspytkirtlen, som biotekselskabet har undersøgt i en særlig pen kaldet Hypopal, hvor den skal bruges som en nødbehandling til diabetikere, som går i insulinchok.

Folk med type 1-diabetes kan ikke selv producere hormonerne insulin og glukagon, og de får daglige insulinindsprøjtninger for at styre deres blodsukker. Men bliver insulinniveauet for højt, kan de opleve det, der hedder hypoglykæmi - også kaldet insulinchok. I de tilfælde er der behov for akut behandling med glukagon.

Zealand-direktør: Kun et skridt tilbage før ansøgning for glukagon-middel

Zealand når målet i endnu et fase 3-studie med nødpen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier