MedWatch

Novartis rykker 400 medarbejdere til Amsterdam

Den schweiziske life science-koncern Novartis flytter nu sit hollandske hovedkvarter til Amsterdam, hvor det Europæiske Lægemiddelagentur også får sin fremtidige base.

Foto: /ritzau/AP/Georgios Kefalas/

De 400 medarbejdere, som er ansat for i Novartis i Holland, vil i fremtiden komme endnu tættere på Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

Det skriver Fiercepharma.

Den schweiziske life science-koncern har nemlig besluttet sig for at rykke sin hollandske base fra byen Arnhem små 100 km nordvest til Amsterdam, hvor EMA også skal huses, når det flyttes fra London i forbindelse med briternes udtræden af EU næste år.

En talsperson for Novartis siger ifølge mediet, at det nye hollandske kontor vil "bringe den lokale drift tættere på kunderne og andre interessenter, har potentiale til at intensivere samarbejde med universiteter og forskningsinstitutioner, vil gøre os mere attraktive for unge talenter og giver mulighed for en mere optimal infrastruktur."

Talspersonen mener, der er en overfortolkning at sige, at Novartis rykker kontoret på grund af EMA.

Men den lokale landechef, Heinrich Moisa, siger til mediet Financieele Dagblad, at man har valgt Amsterdam på grund af byens "mange vigtige partnere, herunder universiteter, forskningsinstitutioner og EMA."

EMA har lagt grundstenen til nyt hovedsæde 

EMA tvunget til at drosle ned: Ansatte siger op inden flytning 

EMA trækker kontraktarbejde fra britiske myndigheder 

Gilead vil åbne nye CAR-T-faciliteter i Amsterdam og USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier