MedWatch

Analytiker: Amerikansk Darzalex-salg er lavere end ventet

Salget af Darzalex i USA har ikke svunget sig derop, hvor Sydbank-analytiker Søren Løntoft gerne så det lå i august, men han opfordrer til, at investorerne ikke hænger sig alt for meget i udviklingen på månedsbasis.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex gik på overfladen frem på det amerikanske marked i august, men underliggende var der tale om tilbagegang og et relativt svagt salg. Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Darzalex, der er godkendt til behandling af knoglemarvskræft, solgte for 124,1 mio. dollar i USA, hvilket var 6,5 pct. højere end i juli og lige over 35 pct. højere end i august sidste år. Korrigeret for to ekstra arbejdsdage i august var der dog tale om en tilbagegang på 3 pct. i forhold til juli.

"Salget i august på 124,1 mio. dollar er svagere end vores estimatet på 132 mio. dollar," konstaterer Søren Løntoft Hansen i et notat.

Ingen panik over månedstal

Han mener dog ikke, at Genmab-investorerne bør dvæle så meget ved udviklingen på månedsbasis og holder fast i sine estimater.

"Vi estimerer et globalt salg på 2195 mio. dollar. Vi ser et salg i USA på 1265 mio. dollar, som afspejler en gennemsnitlig månedlig vækst for Darzalex i USA på cirka 5 pct. i 2018 som en konsekvens fortsat markedspenetrering (specielt i andenlinjebehandling) i USA," skriver Sydbank-analytikeren.

Salgstallene fra USA er fra det amerikanske analysehus Symphony Health, som dækker over salget via institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

Tallene er ikke et billede på den samlede omsætning, men kan bruges som et pejlemærke for salget i USA, der med afstand er det vigtigste marked for Darzalex.

I første halvdel af 2018 har det samlede Darzalex-salg været på 943 mio. dollar. Genmabs forventninger for 2018 er et Darzalex-salg på 2-2,3 mia. dollar.

Det er Genmabs partner Janssen, der står for selve salget af Darzalex, og Genmab modtager blot royalties eller procenter af salget. Genmabs egne indtægter fra Darzalex-salget ventes at løbe op i 1750 mio. kr. i år.

Genmabs Darzalex-salg steg i USA i august

Janssen vil vise, at Darzalex virker i mange - hvis ikke alle - førstelinjepatienter

Darzalex-udfordrere starter fase 3-studie med celleterapi 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier