MedWatch

Californisk biotekselskab gør klar til fase 3 med næsespray mod social angst

Amerikanske Vistagen har købt licens til at udvikle og markedsføre en næsespray mod social angst, som nu skal igennem et fase 3-studie, og som kan komme til at konkurrere med Lundbeck.

Foto: Colourbox

Et lille, californisk biotekselskab ved navn Vistagen satser nu på at udvikle en næsespray til mennesker, der oplever angst i sociale situationer.

Vistagen har således købt licens til at videreudvikle og markedsføre midlet PH94B, som er en næsespray, der indeholder en steroide, som dæmper angstsymptomerne, og som efter planen skal administreres efter behov.

Ifølge den amerikanske hospitalskæde Mayo Clinic er social angst en tilstand, hvor "hverdagsinteraktioner forårsager betydelig angst, frygt, selvbevidsthed og flovhed, fordi man frygter at blive gransket eller bedømt af andre," mens patientforeningen Anxiety and Depression Association of America definerer social angst som "intens angst eller frygt for at blive bedømt, negativt vurderet eller afvist i en social eller præstationsafhængig situation."

Det er en angstform, som også Lundbecks depressionsmiddel Lexapro/Cipralex er godkendt imod.

Vistagens nye næsespray er udviklet af Pherin Pharmaceuticals, et andet biotekselskab fra Californien. De to selskaber har ikke oplyst en pris på handlen, men Pherin Pharmaceuticals har modtaget aktier i Vistagen for 14 mio. kr., og Vistagen har samtidig fået en option på at licensere endnu et middel senere hen.

Udover den nye næsespray er Vistagen travlt beskæftiget med to fase 2-forsøg og fire fase 1-forsøg med sit eget middel AV-101, som afprøves mod depression, selvmordstanker, nervesmerter, Parkinsons sygdom og epilepsi.

Forskere vil teste Ecstasy mod angst 

Angst koster samfundet dyrt  

Forsker gør "Fantasy" til virkelighed 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier