MedWatch

Astellas forsøger sig med japansk genterapi på Orphazyme-område

Medicinalselskabet Astellas har indgået en aftale med det japanske selskab Gene Therapy Research Institution om at udvikle en genterapi mod muskelsvindssygdommen ALS, som også er i sigtekornet hos Orphazyme.

Astellas satser på, at en genterapi kan være vejen frem mod muskelsvindssygdommen ALS. | Foto: Colourbox

Der findes kun to FDA-godkendte behandlinger mod muskelsvindssygdommen ALS, og nu træder medicinalselskabet Astellas ind i kampen om at udvikle et tredje og bedre middel.

Japanske Astellas har indgået en aftale med et andet japansk firma ved navn Gene Therapy Research Institution Co., som sidder med en præklinisk genterapi mod sygdommen.

Det skriver Astellas i en pressemeddelelse.

Under aftalen får Astellas ret til at tage genterapien gennem de kliniske faser og i sidste ende markedsføre den. Selskaberne har valgt at hemmeligholde de økonomiske rammer bag aftalen.

Dermed kan Astellas blive konkurrent til Orphazyme, der afprøver sit stof, arimoclomol, i fase 3 mod ALS og regner med at få godkendt midlet i 2021, såfremt studierne viser gode resultater.

De to eneste FDA-godkendte midler mod ALS er Sanofis Rilutek, som blev godkendt i 1995, og Mitsubishi Tanabe Pharmas Radicava, som blev godkendt i 2017.

Begge midler forsinker muskelsvindssygdommens udvikling, men der findes i dag ingen måde at kurere sygdommen på.

Astellas køber britisk selskab bag genterapi mod grøn stær

Astellas ændrer strategien og sætter gang i omfattende omstrukturering

Orphazyme-chef gør klar til tre lanceringer på stribe 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier