MedWatch

Medie: Svenskere vil købe islandsk generikaforretning fra Teva

Den Stockholm-baserede CDMO Recipharm er blandt bejlerne til et islandsk kopiselskab ejet af israelske Teva, skriver Bloomberg, som mener at vide, at prisen kan lande på mere end 3 mia. kr.

Foto: /ritzau/AP/Tsafrir Abayov

Den israelske medicinalkoncern Teva, som har danske Kåre Schultz i spidsen, annoncerede for et års tid siden, at man ville undersøge mulighederne for at frasælge det islandske datterselskab Medis.

Forretningsdelen har nu tiltrukket interesse fra en række selskaber, herunder et svensk selskab og et brasiliansk selskab, og den kan ende med at ryge for mere end 3 mia. kr.

Det skriver Bloomberg, som har talt med unavngivne kilder tæt på processen.

Ifølge kilderne er Stcokholm-baserede Recipharm og brasilianske EMS blandt bejlerne til Teva-selskabet, mens de kan forvente konkurrence fra en række kapitalfonde.

Salgsprocessen er ifølge Bloomberg gået ind i sin anden runde, og et salg med en værdi på op mod 500 mio. dollars (3,2 mia. Kr.) kan blive en realitete inden udgangen af i år.

Medis blev overtaget af Teva gennem koncernens gigantopkøb af Actavis Generics i 2016. Det opkøb har udover at konsolidere Tevas position som verdens største kopiproducent også efterladt selskabet med en enorm gæld, som Kåre Schultz lige nu kæmper for at nedbringe. Og det skulle også være baggrunden for ønsket om at frasælge den islandske forretning, som udvikler generiske lægemidler på kontrakt for andre aktører.

Recipharm er en såkaldt CDMO, som udvikler og producerer lægemidler på kontrakt for andre selskaber, og Medis ville altså umiddelbart passe ganske godt ind hos svenskerne. Privatejede EMS udvikler og sælger generiske lægemidler, primært i brasilien.

Bloombergs kilder understreger dog, at Teva muligvis vil sige nej tak til et salg af Medis, hvis man ikke kan sikre sig en tilpas høj pris.

Teva og EMS har ikke villet kommentere på Bloombergs oplysninger, mens nyhedsbureauet ikke har kunnet få fat i Recipharm.

Sanofi sælger fabrik med 450 ansatte til Stockholm-selskab 

Roche sælger spansk fabrik til svenskere 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier