MedWatch

Gilead går sammen med genetikselskab om at kurere leversygdom

Gilead Sciences har allerede udviklet et middel, der kan kurere hepatitis C, og jagter nu en lignende succes inden for hepatitis B gennem et nyt samarbejde med genetikselskabet Precision Biosciences.

Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg/

Amerikanske Gilead Sciences har onsdag eftermiddag løftet sløret for et nyt samarbejde med et andet amerikansk selskab, Precision Biosciences, som arbejder med genredigering.

De to selskaber er gået sammen om at finde en kur mod leversygdommen hepatitis B, som er et af de næste mål for Gilead, der allerede har udviklet midlerne Sovaldi og Harvoni, som i størstedelen af tilfældene kan kurere hepatitis C.

Under aftalen skal Precision Biosciences udvikle et præklinisk middel mod hepatitis B, som Gilead derefter vil føre igennem de kliniske faser.

Til gengæld betaler Gilead op til 2,85 mia. kr. til Precision Biosciences afhængig af forskellige udviklings- og salgsmæssige milepæle.

Samtidig vil Precision Biosciences modtage royalties på mellem 13 og 19 pct. af salget, hvis midlet ender med at komme på markedet.

"Vi er spændte på potentialet ved at benytte genredigering," skriver Gileads forskningsdirektør John McHutchison i en pressemeddelelse, og fortsætter:

"Vi ser frem til udforske teknologien som en vigtig del af vores indsats for at kurere hepatitis B-virus."

Ifølge WHO lever ca. 257 millioner mennesker med hepatitis B på verdensplan. Hepatitis B er en virus, som spredes igennem blod og kropsvæsker, og som forårsager inflammation i leveren.

887.000 mennesker døde af komplikationer fra hepatitis B i 2015.

Gigtmiddel fra Gilead og Galapagos viser nye gode data - tvekamp mod Abbvie lurer

Gilead licenserer antistofteknologi fra Symphogen-partner 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier