MedWatch

Novo Nordisks Ozempic bliver den foretrukne GLP-1-analog i Danmark

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at Novo Nordisks nye lægemiddel Ozempic skal være førstevalget blandt GLP-1-analoger mod type 2-diabetes i Danmark - dog ikke til patienter, som lider af hjertekarproblemer eller diabetisk øjensygdom.

Foto: /ritzau/AP/Novo Nordisk

Ozempic, som er udset til at blive den helt store vækstmotor for Novo Nordisk i de kommende år, bliver nu det foretrukne lægemiddel i sin klasse på det danske marked.

Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) under Sundhedsstyrelsen har således i en præparatanmeldelse udsendt i slutningen af den forgangne uge vurderet, at Ozempic (semaglutid) skal være førstevalget for de fleste patienter med type 2-diabetes, som skal behandles med en såkaldt GLP-1-analog.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier