MedWatch

NICE siger ja til Novartis' nye CAR-T-terapi efter Gilead-afvisning

Mens Gilead måtte tage til takke med en afvisning af dets nye CAR-T-terapi Yescarta fra britiske prioriteringsinstitut NICE, har Novartis fået grønt lys til sit konkurrerende middel Kymriah.

Foto: Novartis/PR

Gilead og Novartis' nye CAR-T-kræftterapier blev godkendt samtidig hos det europæiske lægemiddelagentur, men det er kun den ene behandling, som er kommet igennem nåleøjet hos det britiske prioriteringsinstitut, nemlig Novartis' Kymriah.

Det skriver Fiercepharma.

Prioriteringsinstituttet NICE afviste i sidste uge Gileads Yescarta som behandling af voksne personer med stor B-celle lymfom med henvisning til, at de ikke mente, at prisen på Yescarta stod på mål med effekten. Det blev ikke offentliggjort, hvilken pris Gilead krævede, men i USA bliver midlet solgt for en pris på 373.000 dollar (2,4 mio. kr.).

Kymriah er dog nu blevet accepteret af både NICE og det engelske sundhedsvæsen NHS til en pris på 361.000 dollar. Her er der tale om en behandling for børn og unge voksne med en særlig type leukæmi, og behandlingen er væsentligt billigere end i USA, hvor Novartis tager tæt på 500.000 dollar til behandlingen af samme sygdom.

CAR-T-celleterapier godkendt i Europa – England siger nej tak

CAR-T-celleterapier får grønt lys i Europa 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier