MedWatch

Evotec smeder alliance med diagnostikselskab

Den nyslåede Novo Nordisk-partner Evotec fortsætter med at indgå partnerskaber og allierer sig nu med det tyske diagnostikselskab Centogene.

Foto: Colourbox

De to tyske selskaber Evotec og Centogene er gået sammen i et nyt partnerskab om opdagelse af nye lægemiddelstoffer, oplyser parterne mandag morgen.

Under samarbejdet ønsker de to selskabers at kombinere deres respektive kompetancer i et forsøg på at identificere mulige lægemiddelstoffer til behandling af sjældne, genetiske sygdomme.

Evotec står bag den såkaldte IPSC-teknologiplatform, der kan anvendes i arbejdet med Inducerede Pluripotente StamCeller (IPSC); en type pluripotente stamceller, som kan skabes direkte fra voksne celler. Teknologien blev første gang bragt frem i lyset af japanske Shinya Yamanaka i 2006, og i 2012 fik han Nobelprisen for sit arbejde.

De økonomiske aspekter af aftalen er ikke offentliggjort.

Danske forbindelser

I den danske life science-branche er begge selskaber kendte aktører, og begge har således danske forbindelser.

Således har Novo Holdings via en aktiepost, der udgør mere end 10 pct. af Evotec, en solid interesse i selskabet, der i sidste uge også indgik et stort samarbejde med Novo Nordisk om opdagelse og udvikling af små molekyler, der skal blive til lægemidler mod diabetes, fedme og andre relaterede sygdomme.

Centogene samarbejder i forvejen med blandt andre Orphazyme, hvor det tyske selskab leverer en biomarkør samt laboratorieydelser til Orphazymes fase 2-studier med stoffet arimoclomol imod den sjældne stofskiftesygdom Gauchers sygdom.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier