MedWatch

Amerikansk domstol opretholder tocifret milliardbøde til J&J

Life science-kæmpen Johnson & Johnson hænger fortsat på en bøde på et tocifret milliardbeløb fra en sag, hvor en domstol har vurderet, at selskabets talkumbaserede produkter forårsagede æggestokkræft i en række kvinder.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Mel Evans

Verdens største life science-selskab, Johnson & Johnson, blev for nyligt dømt til at betale 4,7 mia. dollars - eller omtrent 30 mia. kr. - i erstatning til 22 kvinder. Og koncernen ser ud til at hænge på den gigantiske bøde, da en dommer onsdag opretholdte dommen.

Det skriver Reuters.

Sagen var startet af de 22 kvinder og deres familier, da de mente, at J&J's angivelige brug af asbest i sit talkumbaserede babypudder, var grunden til, at kvinderne havde udviklet kræft i æggestokkene - seks af kvinderne er døde, siden sagen startede.

Det gav en jury ved en domstol i St. Louis dem medhold i i den forgangne måned, og nu har dommeren i sagen, Rex Burlison fra the Circuit Court of the City of St. Louis, altså bakket op om den vurdering.

Ifølge Reuters har J&J annonceret i en meddelelse, at man har i sinde at anke kendelsen.

Virksomheden har været involveret i mere end 9000 retssager om sin talkumpudder med blandede resultater. Johnson & Johnson siger, at pudderet altid har været sikkert og asbestfrit.

Johnson & Johnson dømt til at betale 30 mia kr i erstatning til 22 kvinder 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier