MedWatch

Johnson & Johnson dømt til at betale 30 mia kr i erstatning til 22 kvinder

En domstol i USA har beordret medicinalgiganten Johnson & Johnson til at betale 4,7 mia. dollar - 30 mia. kr. - i erstatning til 22 kvinder, som hævder, at selskabets babypudder indeholdt asbest, der har givet dem kræft i æggestokkene. J&J anker.

Foto: /ritzau/AP/Daniel Hulshizer/

Det amerikanske medicinalkonglomerat Johnson & Johnson skal betale 4,7 mia. dollar (30 mia. kr.) i erstatning til 22 kvinder. Det afgjorde domstolen i St. Louis torsdag ifølge The Wall Street Journal.

Johnson & Johnson er blevet anklaget for at være skyld i kræft i æggestokkene hos 22 kvinder, der kæder konglomeratets angivelige brug af asbest i sit babypudder sammen med deres kræft.

Dommen på 4,7 mia. dollar er den hidtil største i den slags retssager.

Johnson & Johnson kalder dommen "dybt skuffende". Virksomheden mener, at dommen er et resultat af en "fundamentalt uretfærdig proces" og vil derfor anke dommen.

Virksomheden har været involveret i mere end 9000 retssager om sin talkumpudder med blandede resultater. Johnson & Johnson siger, at pudderet altid har været sikkert og asbestfrit.

Sagsøgernes advokater argumenterede for, at der i Johnson & Johnsons babypudder har været blandet asbestfibre i talkummet, hvilket er blevet optaget i kroppen ved flere års brug. Seks af de kvindelige sagsøgere er døde.

"Hvis Johnson & Johnson insisterer på at sælge talkum, skal de markere produkterne med en advarsel," skriver Mark Lanier, som er rådgiver for kvinderne og deres familier, i en meddelelse ifølge The Wall Street Journal.

Medicinalkonglomeratets talsmænd siger, at gentagne undersøgelser af produktet ikke viser en sammenhæng mellem kræft i æggestokkene og brug af pudderet. Virksomheden mener derfor ikke, at den behøver markere sine produkter med en advarsel om højere risiko for kræft.

J&J taber endnu en talkumsag – denne gang for et trecifret millionbeløb

Johnson & Johnson mister næstformand – udløser kæde af omrokeringer i koncerndirektionen 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier