MedWatch

Teva opfordrer dommer til at droppe whistleblower-sag

Der er ikke tilstrækkeligt med beviser mod Teva i en langvarig whistleblower sag om bestikkelse, mener den israelske medicinalkoncern selv, der derfor opfordrer til at sagen helt bliver droppet.

Foto: Colourbox

Et langvarigt juridisk tovtrækkeri mellem den israelske medicinalkoncern Teva og række tidligere ansatte, nu whistleblowere, bør nærme sig en afslutning.

I hvert fald, hvis man spørger Teva selv. Det skriver FiercePharma.

”Whistleblowerne er fortsat ude af stand til at understøtte deres anklager og da slet ikke bevise en sag, som de ikke har og som i forvejen ikke eksisterer,” lyder det i nylige retsdokumenter indsendt af Teva.

Whistleblowerne, som er tidligere salgsfolk hos Teva, har sagsøgt Teva på vegne af USA’s regering og flere stater, hævder at Tevas ledelse havde orkestreret et falsk ”taler-program”, som havde til formål at øge markedsandelen for Tevas midler Copaxone og Azilect.

Ifølge retsdokumenterne skulle Teva have udbetalt mellem 1500 og 2700 dollars i tale-honorarer til events til gengæld for udskrivelse af recepter. Fortsatte receptudskrivelserne ikke, fortsatte honorarerne heller ikke.

Sagen begyndte i 2013, og Teva har undervejs indsendt millioner af dokumentsider og har indtil videre brugt mere end et år på vidneudsagn.

Teva får trecifret millionbøde i bestikkelsessag

Tre skandalesager venter Kåre Schultz hos Teva

Teva indgår milliardforlig om korruption 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier