MedWatch

Teva indgår milliardforlig om korruption

Medicinalselskabet Teva har indgået et forlig i en amerikansk sag om korruption i blandt andet Rusland og skal betale milliarder i bøde.

Foto: Colourbox

Det israelske medicinalselskab Teva har indvilliget i at betale 519 mio. dollars (cirka 3,7 mia. kr.) i et forlig med den amerikanske regering. Det amerikanske justitsministerium har anklaget Teva for at overtræde reglerne om bestikkelse af udenlandske embedsmænd i selskabets forretninger i Ukraine, Mexico og Rusland. Det er den højeste bøde betalt i en sag af denne type.

Det skriver Wall Street Journal.

Allerede sidste år var der optræk til et forlig, da Teva satte 520 mio. dollars til side til et potentielt forlig. I en pressemeddelelse torsdag forsikrede Tevas adm. direktør Erez Vigodman, at den forretningspraksis, der førte til anklagerne, var sluttet flere år tilbage.

Ifølge retsdokumenterne udbetalte Teva-chefer og russisk baserede medarbejdede bestikkelsespenge til en højtrangerende russisk embedsmand for at booste salget af sklerosemidlet Copaxone. En forretningspraksis der tilsyneladende har givet Teva 200 mio. dollars i profit. I alt skulle der være tale om i alt 241 mio. dollars i ulovlig indtjening. Af afdelingerne i de tre lande er det kun den russiske, som har erklæret sig selv skyldig.

Ifølge Tevas eget udsagn er der ikke længere nogen af de involverede medarbejdere, som er ansat i selskabet. I Rusland blev hele ledelsesholdet udskiftet tilbage i 2013.

Teva indgår cannabisaftale

Generikahandel hjælper Teva til omsætningsvækst

Teva-fabrik får advarselsbrev fra FDA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier