MedWatch

Analytiker: ALK's helårsresultat kan blive højere end ny prognose

Der er stadig plads til en endnu højere vækst i ALK's regnskab, end selskabet selv har givet udtryk for onsdag, mener Sydbanks analytiker Søren Løntoft – det kommer i særlig grad til at afhænge af succesraten for ALK's tablet mod husstøvmideallergi.

Foto: Sydbank/PR

Allergivaccineselskabet ALK-Abéllo opjusterede onsdag sine forventninger til årets resultat i forbindelse med regnskabet for andet kvartal.

Der er dog plads til, at resultatet for helåret kan blive endnu højere, end hvad den ny prognose lægger op til, mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Selskabet forventer nu omsætning på over 2,8 mia. kr. Tidligere var forventningen et resultat på over 2,7 mia. kr. Driftsresultatet (EBITDA) ventes nu at blive på 50 mio. kr. mod en tidligere forventning om, at det ville gå i nul.

Årets sidste kvartal bliver afgørende for, om resultatet bliver højere end prognosen, vurderer Søren Løntoft Hansen.

"Det afhænger af, hvordan det går med Odactra (tablet mod husstøvmideallergi, red.) på det amerikanske marked, om der kommer en effekt af nye regler for pristilskud i Frankrig, og aktiviteten på det tyske marked, hvor man er udfordret på sit injektionsbaserede allergivacciner," siger han til Ritzau Finans og tilføjer:

"Det er nogle af de svingfaktorer, der ligger i ALK's prognose, og som kunne give opfart i forhold til den nuværende prognose."

Det er ifølge Søren Løntoft Hansen én af grundene til, at investorerne tager godt imod regnskabet og sender ALK-aktien til tops på det danske aktiemarked. Onsdag ved 10.30-tiden stiger aktien med 10,2 pct. til 1188 kr.

Bedre end frygtet kvartal

Årets andet kvartal bød generelt på bedre tal, end analytikerne havde regnet med. Blandt andet var omsætningen i kvartalet 715 mio. kr., mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet, at selskabet ville omsætte for 656 mio. kr.

Det positive kvartal ændrer dog ikke på ALK-casen for Søren Løntoft Hansen.

"Det er et regnskab, der overgår forventningerne, med elementer, som er bedre end frygtet, men det forandrer ikke casen for mit vedkommende. Investeringscasen kører meget på tabletsalget i Nordamerika, og det er stadig et spørgsmålstegn – i hvert fald i min bog," siger han.

I december annoncerede ALK en ny treårig strategi, der på sigt skal gøre det amerikanske marked til selskabets største. ALK's direktør Carsten Hellmann fortalte efter regnskabet til Ritzau, at strategien går som planlagt.

Søren Løntoft Hansen peger dog på, at det er for tidligt at vurdere, om den amerikanske ekspansion bliver en succes.

"Jeg kan godt se, at der er fremgang at spore i forhold til markedsadgang, hos lægerne og det samlede antal patienter, men det er i et meget, meget roligt tempo," vurderer Søren Løntoft Hansen.

"Det er stadig alt, alt for tidligt at sige, om man vil få succes med at få succes på det amerikanske marked," tilføjer han.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier