MedWatch

Amerikansk NASH-selskab fejler to studier og mister 76 pct af sin værdi på børsen

Biotekselskabet Gemphire er på få dage løbet ind i alvorlige problemer i to studier med sit middel mod fedtleversygdomme som NASH, som Novo også jagter.

Amerikanske Gemphires håb om at levere en behandling mod fedtleversygdomme er spinkelt, efter at to fase 2-studier er afsporede. | Foto: Colourbox

Det har været en rigtig skidt uge for det amerikanske biotekselskab Gemphire, der arbejder på at kommercialisere et tidligere Pfizer-lægemiddelkandidat ved navn gemcaben.

Selskabet er støt på grund i to studier mod fedtleversygdomme, og det har medført, at selskabets aktie er faldet 76 pct. på en uge.

Først måtte Gemphire mandag rapportere, at FDA havde bedt om yderligere sikkerhedsstudier af gemcaben mod fedtleversygdommen NASH og samtidig forhindret selskabet i at påbegynde fase 3-studier inden for indikationen.

Det fulgte selskabet fredag op med en melding om, at det er nødt til helt at skrotte et fase 2-studie af midlet mod fedtleversygdom hos børn på grund af sikkerhedsproblemer.

Her skrev Gemphire, at midlet så ud til at "forværre sygdommen i stedet for at forbedre."

Gemcaben er Gemphires eneste lægemiddelkandidat, men selskabet tester også midlet mod tre andre stofskiftesygdomme.

Biotekselskabet har overtaget gemcaben fra Pfizer, der droppede sin udvikling af midlet på grund af sikkerhedsproblemer.

Fedtleversygdommen NASH er et område som flere af verdens medicinalselskaber i øjeblikket jagter, heriblandt Novo Nordisk.

NASH er den nye honningkrukke, som medicinalindustrien sværmer om 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier