MedWatch

Analytiker: Ny hollandsk storinvestor kan føre Zealand ind i aktiemarkedets rampelys

Den stenrige hollandske Van Herk-familie har kastet sin kærlighed på det danske medicinalselskab Zealand Pharma og har købt sig til en ejerandel på 6,38 pct. i selskabet, og det kan trække nye investorer til, mener analytiker.

Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, mener, at Zealand Pharmas aktie virker undervurderet. | Foto: PR/Nordnet

Zealand Pharmas aktiekurs har stået stille, mens pipelinen har vist fremdrift, konstaterer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

På trods af gode data og et projekt sammen med Sanofi har det kursmæssige gennembrud manglet. Hver gang der har været tilløb til bedre tider, har de kursmæssig vist sig kortvarig.

Selskabet har derfor rent investeringsmæssigt stået i skyggen af andre danske medicinalselskaber som Novo Nordisk, Lundbeck, Genmab og Bavarian Nordic.

Men det kan muligvis ændre sig efter at den stenrige hollandske Van Herk-familie har købt stort op i Zealand Pharmas aktier og nu ejer 6,38 pct. af selskabet.

"Måske ændrer det sig nu med en anerkendt storinvestor, som ved sin investering værdivaliderer Zealand Pharmas pipeline," vurderer Per Hansen, og fortsætter:

"Van Herk Investments er måske ikke et navn de fleste kender, men Van Herk er også større investor i flere andre (life science-selskaber, red.)."

Van Herk-familien ejede blandt en del af belgiske Ablynx, som franske Sanofi købte for 29 mia. kr. i januar for næsen af Novo Nordisk.

Per Hansen mener, at Zealand Pharmas markedsværdi på 2,85 mia. kr. synes meget lav, når man tager selskabets projekt mod korttarmsyndrom og Shires køb af biotekselskabet NPS for få år siden i betragtning.

"I 2015 købte Shire selskabet NPS for 5,2 mia. dollar og det væsentligste aktiv var et middel, Gattex, mod netop korttarmsyndrom," påpeger Per Hansen og tilføjer, at markedet for det produkt siden da er vokset.

Van Herk-familien fra Rotterdam har bygget sin formue på ejendomsinvestering, og investerer nu primært i life science, bioteknologi og ejendomme.

Ca. 90 pct. af familiens investeringer sker i hjemlandet Holland, men Zealand Pharma repræsenterede altså en af de udenlandske investeringsmuligheder, som Van Herk-familien ikke kunne holde sig væk fra.

Zealand Pharma: Studier bekræfter effekt og sikkerhed af pipeline-håb

Zealand Pharma når mål i fase 3-forsøg med dasiglucagon 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier