MedWatch

Novo Nordisk kan spare milliarder og få konkurrencefordel for væksthåb i 2020

Novo Nordisk har efter samtaler med FDA vedtaget en ny strategi for at få opdateret den amerikanske indlægsseddel for væksthåbet Ozempic med positive hjertekardata. Det betyder, at man undgår at skulle foretage et gigantisk og milliarddyrt hjertekarstudie med Ozempic og muligvis kan få opdateret indlægssedlen allerede i 2020.

Foto: /Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

Medicinalselskabet Novo Nordisk havde planlagt at starte et kæmpemæssigt hjertekarstudie med sit nye væksthåb Ozempic henover sommeren for i fremtiden at få data om midlets positive effekt på hjertekarsygdomme med i indlægssedlen for lægemidlet i USA.

Men det studie vil ikke blive gennemført - i hvert fald ikke i sin oprindelige form - og Novo Nordisk håber i stedet at få hjertekarfordelene i Ozempics indlægsseddel på baggrund af et mindre studie, som man får data fra allerede i slutningen af 2018.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier