MedWatch

EMA giver positiv tilbagemelding til Rhovac

Biotekselskabet Rhovac har banet vejen til nyt klinisk forsøg med hovedkandidat, efter positiv tilbagemelding fra de europæiske myndigheder.

Brian Hoskins / Stock.Xchng

Det børsnoterede danske biotekselskab Rhovac har tirsdag fået et væsentlig rygstød i den igangværende proces, der i løbet af 2018 skal føre til et salg af hele eller dele af virksomheden.

Således meddeler selskabet, at de europæiske regulatoriske myndigheder har bekræftet, at det ikke er nødvendigt at gennemføre yderligere prækliniske studier, førend selskabets primære aktiv, den immunterapeutiske vaccine RV001, kan tages videre til et klinisk fase 2b-studie.

Yderligere har EMA bekræftet selskabets strategi om at tilbyde sin behandling til nyligt opererede patienter med prostatakræft med henblik på at forhindre eller i det mindste begrænse, at en cancer spreder sig.

Rhovac-direktør Anders Ljungberg har til MedWatch tidligere fremhævet netop disse planer som vigtige for bestræbelserne på at afhænde projektet.

"For en eventuel køber eller licenstager har det meget stor værdi, at der findes et planlagt fase 2b-studie, der er afklaret med myndighederne, så andre kan fortsætte valideringen af RV001 uden opbremsning," lød i april fra direktøren.

RV001 er foreløbigt afprøvet i et fase 1/2-forsøg blandt 22 danske patienter med prostatakræft. Endnu har Rhovac ikke modtaget resultaterne af forsøget.

Salgslystne Rhovac vil rejse tocifret millionbeløb på børsen

Vaccineselskab intensiverer jagten på en køber: Hyrer erfaren rådgiver

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier